virtuele opendeurdag

Het studieaanbod in het eerste jaar

Een opendeurdag afgelasten? Niet op SLA! Toegegeven, we zaten even met de handen in het haar, maar … we lieten onze creatieve geesten op topsnelheid werken! Ondertussen hebben we op drie dagen met ons geëngageerde team een waardig alternatief in elkaar gebokst. Hier en daar kan de kwaliteit van het beeldmateriaal beter. Het was dan ook werken onder tijdsdruk. Alvast bedankt voor jullie begrip hiervoor en welkom op onze school!

Stel ons op 15 maart tussen 14.00u en 16.00u al je vragen. Ons geïmproviseerde callcenter is bereikbaar via 03 233 93 20 (kies onmiddellijk 1), via mail beantwoorden we je vragen live op secundair@stludgardis.be.

Naar het middelbaar gaan betekent voor het eerst zélf je vakkenpakket kunnen samenstellen! Op SLA krijg je naast de 27 uren basisvorming de kans om je pakket te vervolledigen met 4 uur uitdaging, basisverwerking, of studiebegeleiding én een keuzevak! Hier kan je ons volledige studieaanbod raadplegen, maar we maken het graag ook aanschouwelijk met onderstaande filmpjes.

Uitdaging

Interesse in taal en de Griekse en Romeinse cultuur? Dan is Latijn en misschien zelfs Grieks beslist iets voor jou. Spreek je graag vlot vreemde talen dan zijn extra uren Frans en Engels wellicht aan jou goed besteed. Ben je een wiskundeknobbel? Kies dan voor uitdaging wiskunde. Of ben je gefascineerd door wetenschappen en techniek? Dan wordt STEM beslist jouw favoriete vak. Wil je je economische begrippen en beginselen eigen maken en begrijpen hoe onze samenleving in elkaar zit, dan kan je terecht bij uitdaging economie en maatschappij.

Basisverwerking en studiebegeleiding

Als je extra tijd en oefening nodig hebt voor de vakken uit de basisvorming, kies je voor basisverwerking wiskunde, Frans of Nederlands. Indien je je niveau van begrijpend lezen en taalbegrip nog verder moet ontwikkelen, is Taalbad Nederlands aangewezen. Weet je niet goed hoe je het studeren in het secundair moet aanpakken, dan bieden we je graag 2 uren per week studiebegeleiding aan.

Keuzevakken

Om je interesse te prikkelen, bieden we voor iedereen een uurtje keuze aan uit een waaier van mogelijkheden.

Meer weten? Raadpleeg onze infobrochure!

Share this post

Share on facebook
Share on twitter
Share on print
Share on email