SintLutgardis204

Bervoetstraat krijgt statuut ‘schoolstraat’

Op initiatief van de Sint-Ludgardis basisschool krijgt het district Antwerpen er vanaf 23 september een schoolstraat bij, namelijk de Bervoetstraat. Tellingen hebben uitgewezen dat er bijzonder veel gemotoriseerd verkeer door deze smalle straat  rijdt, zeker tijdens de piekuren. Deze ingreep zal de verkeersveiligheid voor leerlingen en buurtbewoners verbeteren. Om grote drukte met draaiende voertuigen aan de schoolpoort te vermijden, wordt er in de Bervoetstraat een schoolstraat ingevoerd. De Bervoetstraat is een eenrichtingsstraat, uitgezonderd voor fietsers.

Een nadarhek, dat ter hoogte van de Terninckstraat geplaatst wordt, zal de straat vanaf 23 september afsluiten voor inrijdend gemotoriseerd verkeer aan het begin en het einde van de schooldag. Zo vergroot de veiligheid voor schoolgaande kinderen en hun ouders of begeleiders die zich te voet of met de fiets verplaatsen. De toegang is verboden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 8.30 uur en van 15.15 tot 15.35 uur. Op woensdag van 8 tot 8.30 uur en van 12 tot 12.20 uur. Wagens die geparkeerd staan in de schoolstraat kunnen altijd stapvoets de Bervoetstraat uitrijden. Hulpvoertuigen mogen de straat uiteraard altijd inrijden. Gedurende 9 maanden, van 23 september 2019 tot 30 juni 2020, geniet de Bervoetstraat van het
schoolstraatstatuut. Daarna wordt het proefproject geëvalueerd. Momenteel zijn er 15 schoolstraten in de stad Antwerpen, de Bervoetstraat is nummer 16.

Bron: atv (https://atv.be/nieuws/bervoetstraat-wordt-
schoolstraat?fbclid=IwAR2njzBe4uFeGQT_AtfMPFyy6mLaaWkNLt6tt8QvotUAi0deBRhxC8LqolY)

Share this post