sprookjesklassen

Een flitsende start van het schooljaar

Het ging verbazend goed vooruit! Tussen de eerste schooldag op 2 september en het eerste rapport, lagen zowat de drukste weken van het jaar. Dat geldt voor de leerlingen, het schoolteam én de ouders. Leerrijke en boeiende lessen wisselden zich af met allerlei geanimeerde klasactiviteiten.

Het zesde leerjaar beet de spits af met hun 2-daagse: een fikse tocht werd beloond met een zwembeurt in open lucht én een kampeernacht tijdens de zowat koudste septembernacht van het voorbije decennium. Maar ze trotseerden het één voor één en binnen 10 jaar wordt die nacht nog kouder (in hun overlevering aan vrienden en familie).

De weergoden waren het derde leerjaar bijzonder goed gezind. Een deugddoende portie vitamine-zee, fantastische strandspelen, rijden met de go-carts, een karaokeavond, een museumbezoek en korte boottocht werden allemaal verpakt in de Zeeklassen 2019. En deze generatie kreeg een primeur: met de trein naar (en van) Oostende. Het klinkt vertrouwd.

Het team van het tweede leerjaar toverde de Hoge Rielen in Lichtaart om in hun eigen Efteling. Je moet al van een andere planeet zijn om je niet te laten meevoeren door al dat sprookjesachtige. Het vormt ook hier een ideaal kader om elkaar, zo vroeg op het schooljaar, te leren kennen.

Maar ook in de school gebeurde er veel. Dankzij de hulp van vele (handige) vrijwilligers werd de school weer een stukje fraaier tijdens onze klusjesdag op 22 september.

Ja, het flitste allemaal voorbij, ook letterlijk. De schoolfotograaf zorgde voor de individuele en klasfoto’s, die hun weg zullen vinden naar de huiskamers, na de herfstvakantie.

Het puntje van de maand had een beleefd accent en de nodige decibels werden door alle leerlingen bijeen gezongen voor alle jarigen.

De herfstwandelingen, zoo-bezoeken en toneelbezoeken wisselden elkaar af.

U ziet het: SLA leeft, en het beste moet nog komen.

Share this post