20240508_075148166_iOS

3-urenloop levert 10.000 euro op voor 3 goede doelen

Op woensdag 8 mei 2024 zetten de leerlingen van Sint-Ludgardis Antwerpen hun beste beentje voor tijdens de tweejaarlijkse 3-urenloop op de looppiste van sportcentrum ’t Rooi. De sponsorloop bracht de hele school samen voor een nobele missie: geld inzamelen voor drie goede doelen.

Drie uur lang liepen de leerlingen per klas zoveel mogelijk rondjes. Om de sfeer extra aan te wakkeren, kozen de klassen elk een uniek verkleedthema en een eigen ‘klasliedje’. Enkele leerkrachten praatten de voormiddag aan elkaar en voorzagen de leerlingen van bemoedigende woorden via het omroepsysteem.

De opbrengst van de sponsorloop bedroeg in totaal 10.000 euro. Het bedrag wordt gelijk verdeeld over drie goede doelen die de leerlingen zelf kozen. Het eerste goede doel is er eentje dat dicht bij de school staat. “Axelles Regenboogfonds” biedt ondersteuning aan kinderen die geconfronteerd worden met zeldzame vormen van bloedkanker. Het fonds werd opgericht ter ere van Axelle. Zij startte als instappertje op Sint-Ludgardis Belpaire en overleed in november 2023, niet lang na haar zesde verjaardag. Daarnaast gaat er geld naar het “We Love Mariefonds”. De organisatie verzacht het verdriet van langdurig zieke kinderen en kinderen die te maken krijgen met ziekte en verlies van een naaste. De Berchemse “Brody VZW” ten slotte helpt mensen in Oekraïne die leven in moeilijke omstandigheden.

Dankzij de inzet van de leerlingen en leerkrachten, de steun van de sponsors en de betrokkenheid van de hele school, werd de 3-urenloop een groot succes. “Het is hartverwarmend om te zien hoe onze leerlingen en leerkrachten zich vrijwillig hebben ingezet. Dit evenement toont de kracht van engagement, solidariteit en gemeenschapszin binnen onze school. We zijn trots op het positieve verschil dat we samen kunnen maken,” zegt directeur Katelijne Pickery.

 

 

 

Share this post