DSC04231-48

5 unieke belevenissen op de opendeurdag die je niet mag missen!

Op zaterdag 2 maart 2024 tussen 9.00u en 14u30 word je met open armen verwelkomd op Sint-Ludgardis. Wist jij al dat je er deze vijf unieke dingen kan beleven?

  1. Ontdek de campus

Dwaal door de gangen van Sint-Ludgardis en waan je even een leerling. Ontdek waar je volgend jaar les zal volgen, waar je zal sporten en waar je tijdens de middagpauze kan verdwijnen in een boek. De route leidt je langs vaklokalen, gloednieuwe wetenschapsklassen, de speelplaats, de refter en de agora, het hart van de school. Als kers op de taart staat de ouderraad aan het einde van de route voor je klaar met wat lekkers.

  1. Maak kennis met leerlingen

Geen zin om het SLA-doolhof zelf te trotseren? Laat je rondleiden door onze vijfdejaars. Zij bieden je niet alleen een rondleiding op maat, maar hebben ook een antwoord op al je vragen! Daarnaast delen ze hun ervaringen. Altijd al willen weten hoe streng het uniform nu echt is? Benieuwd naar wat er te beleven valt tijdens de middagpauze? Niemand beter om die vragen te beantwoorden dan leerlingen zelf. Tijdens de rondleiding ontmoet je ook de leerlingen uit onze STEM-richtingen in de derde graad. Zij imponeren je met indrukwekkende proefjes die ze graag aan je uitleggen. Wie weet mag je zelf wel eens assisteren.

Wil je zeker zijn van een plekje voor deze rondleiding? Schrijf je dan nu in!

  1. Knoop een gesprek aan met leerkrachten, directie en coördinatoren

Of je nu op eigen houtje de schoolgebouwen verkent of je laat leiden, onderweg kom je overal leerkrachten tegen. Zij vertellen gepassioneerd over hun vak, staan je met raad en daad bij en zitten nooit om een antwoord verlegen. Op het einde van de route maak je ook kennis met de directie en de coördinatoren. Vragen over het zorgbeleid, de studiebegeleiding, het studieaanbod of het inschrijvingssysteem beantwoorden ze met veel plezier.

  1. Raak wegwijs in het studieaanbod van de eerste graad

Binnenkort verlaat je de veilige haven van de basisschool. Je stelt voor het eerst je eigen studieprogramma samen. Dat is een spannende mijlpaal die misschien ook veel vragen oproept. Op de opendeurdag maak je kennis met alle keuzevakken die je kan volgen in het eerste jaar. Je krijgt uitleg van de vakleerkrachten, kan werkboeken inkijken en projecten van onze eerstejaars bewonderen. Nu al nieuwsgierig? Bekijk dan wat onze eerstejaars van hun studiekeuze vinden.

  1. Geniet van een spetterend optreden van de schoolband

Op een gemiddelde schooldag bruist de agora van het leven. Babbelende leerlingen tijdens de pauze, leerkrachten onderweg naar hun lokaal of een werkman onderweg naar een klusje, er is altijd wel iemand te vinden. Ook op de opendeurdag is de agora the place to be. Je wordt er getuige van een heerlijke jamsessie van de schoolband. Van rock tot pop tot jazz, de schoolband schotelt je een gevarieerd optreden voor. Geniet van de energieke sfeer en de geweldige muziek die deze jonge muzikanten te bieden hebben. Hun optreden is een van de hoogtepunten van onze opendeurdag en een geweldige manier om de talenten van onze leerlingen te ontdekken!

Overtuigd? Zak dan op 2 maart tussen 9u00 en 14u30 af naar de Maarschalk Gérardstraat! Parkeren in de buurt is niet evident maar onze collega’s wijzen je graag de weg naar de fietsenstalling. Geraak je er niet? Check dan de virtuele opendeurdag.

Share this post