122052207_1045730862546623_2063328046698694817_o

Klasdagen, corona-editie

Dit schooljaar moesten we onze leerlingen al behoorlijk wat slecht nieuws brengen. Afgeschafte uitstappen, geannuleerde reizen, verstrengde maatregelen in de klas… Het lijstje teleurstellingen werd – en wordt nog steeds – langer. Toch temperde het positivisme zelden. We zijn dan ook trots op de volwassen en flexibele houding die onze leerlingen zich vanaf het begin van het schooljaar aanmaten.

Toen duidelijk werd dat ook de klasdagen dit schooljaar niet georganiseerd konden worden, namen enkele leerkrachten het initiatief om een alternatief uit te werken. Het moest toch mogelijk zijn om zelfs binnen de coronamaatregelen aan klasvorming en groepsbinding te werken?

En of! In no time lag er een plan op tafel: de tweede, derde en vierdejaars zouden aan de slag gaan met de raadsels van Santa Ludgarda, een heuse escaperoom op maat van de leerlingen. Zonder samen te werken zou ontsnappen niet mogelijk zijn. De leerlingen werden dan ook uitgedaagd om hun creativiteit aan te wenden en elkaars talenten in te zetten. Daarnaast voorzagen we een (inter)actief doorschuifspel met verschillende fysieke uitdagingen.

Eén ding is zeker: het was dolle pret! Nog niet overtuigd? Oordeel vooral zelf:

We sluiten graag af met een dikke merci: aan de leerlingen om zo enthousiast deel te nemen & zeker ook aan de leerkrachten die razendsnel een alternatief in elkaar boksten – een topteam!

 

Share this post