Maud wint wedstrijd Girls leading in science

Maud (6E) wint hoofdprijs ‘Girls leading in science’

Met het seminarie wetenschappen in S5 nam Sint-Ludgardis vorig schooljaar deel aan de wedstrijd “Girls Leading in Science“. Emily, Maud, Josefien (5E) en Lise en Eline (5F) werden toen geselecteerd om deel te nemen aan de finaledag op 27 februari bij Solvay in Brussel. Daar werden ze verdeeld over groepen met andere studenten en moesten ze opnieuw de strijd aangaan. Uiteindelijk won het groepje van Maud de wedstrijd.

 

Vandaag kregen we bezoek van Dr. Ann Van der Jeugd (Bewise) en mevr. Anne Goldberg (Girls leading in Science). Zij kwamen de finalisten van de wedstrijd nog even in de figuurlijke bloemetjes zetten. Ook kreeg Maud haar prijs: zij krijgt haar eerste jaar in het hoger onderwijs terugbetaald indien ze voor een technische of wetenschappelijke richting kiest. Een fijne duwtje in de rug in het hoger onderwijs!

Ook dit jaar nemen we weer deel aan de wedstrijd met de leerlingen van het seminarie wetenschappen in S5. En dan maar duimen dat Maud wordt opgevolgd door een nieuwe SLA-leerling!

De laureaten op een rijtje
Winnares Maud met haar prijs

Share this post