398371b2-c20d-4fc7-8e93-a6db73be5506

SLA secundair levert eerste diploma’s tso chemie af

Op 26 juni reikte Katelijne Pickery, algemeen directeur, tijdens een plechtige proclamatie de eerste diploma’s tso chemie uit. 14 leerlingen stonden op het podium en mogen zichzelf trots ‘de eerste lichting chemie van SLA’ noemen. 

Op september 1 september 2017 ging op SLA  immers een nieuwe studierichting van start: tso chemie! Aangezien er op de arbeidsmarkt steeds meer nood is aan technisch geschoolde profielen en aangezien de chemische industrie jong talent nodig heeft om producten te ontwikkelen en verbeteren, onderzoek te doen, controles uit te voeren in haar laboratoria enz., kon deze richting niet ontbreken tussen de andere STEM-richtingen die SLA reeds aanbood. Dat we als Antwerpse school vlakbij de haven liggen, biedt een grote meerwaarde, bv. met het oog op stages. En nu, twee jaar later, studeren de eerste leerlingen af in deze richting. 

De opleiding richt zich op leerlingen met een sterk wetenschappelijk profiel die chemie willen benaderen via concrete toepassingen. In de richting staat de samenhang tussen natuurwetenschappen, techniek en industrie centraal. Het is dan ook de rode draad doorheen de typische vakken van de studierichting. 

Hoewel de richting een sterk theoretisch wetenschappelijk kader aanbiedt, kregen de pas afgestudeerde leerlingen ook veel kans om kennis te maken met de praktijk. Ze waren twee jaar lang wekelijks urenlang in het labo te vinden, brachten een bezoek aan verschillende bedrijven, deden zelfs een stage van twee weken in één van die bedrijven en schreven als kers op de taart een geïntegreerde proef.  

We wensen onze kersverse oud-leerlingen alvast heel veel succes met hun verdere studies en eerste stapjes op de arbeidsmarkt en kijken al uit naar de verhalen op het praatcafé voor oud-leerlingen!

Share this post