Inschrijven

Stap 1: Elektronisch aanmelden

Net als voor alle Antwerpse scholen, verlopen de inschrijvingen voor Sint-Ludgardis via het centraal aanmeldingssysteem ‘Meld je aan’. Dit is vastgelegd bij decreet en wordt plaatselijk georganiseerd door het lokaal overlegplatform Antwerpen, om kamperen aan de schoolpoorten te vermijden. De inschrijvingen verlopen in drie fasen.

  1. Het elektronisch aanmelden van kinderen met broers of zussen op onze school. (Dit is mogelijk tussen 14/01/2021 en 29/01/2021)
  2. Het elektronisch aanmelden van kinderen zonder broers of zussen op onze school. (Dit is mogelijk tussen 25/02/2021 en 23/03/2021)
  3. Vrije inschrijvingen (enkel indien er nog vrije plaatsen zijn)

Aanmelden doe je via https://meldjeaanbasis.antwerpen.be/. In de FAQ-sectie van deze website kan u ook meer info vinden over het centraal aanmeldingssysteem. Met al uw vragen kunt u terecht bij de helpdesk van de Stad Antwerpen. Zij helpen u graag verder van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur op 0800 62 185 (gratis nummer) of helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be

Als u voor onze school wil kiezen, zet ze dan op nummer 1 bij het aanmelden: Vrije Katholieke Basisschool Sint-Ludgardis, Bervoetstraat 25, 2000 Antwerpen. Ons percentage bij het criterium afstand woon/werk – school is 50%.

Alvorens je in te schrijven dien je je eerst elektronisch aan te melden!

Stap 2: Inschrijven in onze school

Inschrijven in onze school kan pas nadat u een bericht heeft ontvangen van de Stad Antwerpen waarin staat dat u aan onze school toegewezen bent. Als u die brief of mail gekregen heeft, gelieve dan zo snel mogelijk een afspraak te maken om in te schrijven via 03 233 93 20.

Een inschrijving is pas geldig als u zich akkoord verklaart met het pedagogisch project en het reglement van de school. Daarom organiseren we jaarlijks een infomoment, zodat u een idee heeft of onze school bij u past. Een inschrijving geldt ineens tot het einde van de lagere school. Kinderen die van onze kleuterschool naar het eerste leerjaar gaan, moeten niet aanmelden of herinschrijven.

Door de opgelegde coronamaatregelen, kunnen we dit schooljaar geen infomoment organiseren. Indien u een mail stuurt naar basisschool@stludgardis.be, dan krijgt u van ons een digitale link doorgestuurd voor een virtueel bezoek. Op die manier kan u proeven van onze dagelijkse werking, de waarden en sfeer waarvoor onze school staat.

Heb je je kind aangemeld voor onze school? Kreeg je een toekenning?

Dan weet je dat je kind naar onze school mag gaan. Je kreeg daarover een e-mail of brief.

Hoe kan je je kind inschrijven?

Door de coronacrisis kan je je kind inschrijven zonder naar de school te komen. Contacteer de school voor meer info: 03/233 93 20 of basisschool@stludgardis.be

Heb je hulp nodig in je eigen taal?

Contacteer Atlas: 03 338 70 11 of atlas@antwerpen.be

Heb je een andere vraag?

Contacteer de Helpdesk Meld je aan: 0800 62 185 of helpdesk.meldjeaan@antwerpen.be

Stap 3: Wachtlijst

U schrijft in een andere school in. Mocht er onverwacht toch nog een plaats vrijkomen, dan bellen wij u in volgorde van de wachtlijst op. Geef dus zéker uw nummer duidelijk op bij de elektronische aanmelding.

Vanaf 28 mei starten de vrije inschrijvingen  (enkel als er nog plaatsen zouden zijn).

Onze school volgt de richtlijnen van de overheid in het kader van de corona-crisis op. Vrije inschrijvingen kunnen daardoor niet op school gebeuren.

Wat moet je doen?

Registreer je kind voor onze school op vrijdag 28 mei om 9:00u via
https://meldjeaanbasis.antwerpen.be/

De vrije plaatsen worden toegewezen volgens het tijdstip van de registratie: wie eerst is, krijgt de plaats. Wacht dus niet te lang.

Hoe kan je je voorbereiden?

Vanaf 26 mei vind je op  https://meldjeaanbasis.antwerpen.be/:

  • Een overzicht van de beschikbare vrije plaatsen in elke school. (tabblad info over scholen)
  • Een stappenplan: hoe een kind registreren in de vrije periode via Meld je aan?