SLA

Informatie voor toekomstige eerstejaars secundair

Schreef u uw zoon of dochter onlangs online in voor schooljaar 2020-2021 in het eerste leerjaar A? Welkom op Sint-Ludgardis Antwerpen!

U dient op woensdag 1 juli van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur uw inschrijving te vervolledigen. Dit doet u door volgende documenten af te geven:

  • Getuigschrift basisschool schooljaar 2019-2020 (origineel, geen kopie) -> niet van toepassing voor leerlingen van L6 in onze eigen basisschool
  • BaSo-fiche
  • Rapport basisschool 2019-2020

U zal op dat moment ook gevraagd worden om de keuze van de optie-vakken (4u OF 2 x 2u) te bevestigen. De keuze die u doorgaf bij de online inschrijving, kan u nakijken in het Worddocument dat u per mail ontving na inschrijving. Hier vindt u ter informatie een korte omschrijving van alle optievakken.

Op het moment dat u uw zoon of dochter online inschreef, diende u 3 voorkeuren te geven voor het keuzevak voor 1 uur per week. Tijdens dit keuzelesuur zou uw kind in de klas zitten met leerlingen die dezelfde keuze gemaakt hebben, niet met de leerlingen van de klas. Dat organisatorische feit maakt het helaas onmogelijk om het keuzevak in schooljaar 2020-2021 te organiseren. We hechten immers belang aan de coronamaatregelen en wensen de klasbubbels die in die maatregelen aangemoedigd worden te respecteren. We rekenen hiervoor op uw begrip. Daarom zullen de keuzevakken voor 1 uur  artistieke vorming, dactylo, EHBO, expressie, programmeren, sport, STEM, talen: Frans en Engels en zang in 2020-2021 niet georganiseerd worden. In de plaats daarvan zal een titularisuur aangeboden worden. Hierin zal uw kind wegwijs gemaakt worden in het eerste jaar op onze school. Er zal ook aandacht zijn voor welbevinden en de groepssfeer.

Ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar is onze uniformwinkel geopend op woensdag 1 juli, donderdag 27 augustus en maandag 31 augustus, telkens van 9.00 tot 17.00 uur. Onze uniformwinkel kan je vinden op het schoon verdiep, gelegen op de eerste verdieping ingang Maarschalk Gérardstraat 18. Hier zult u uiteraard ook de mogelijkheid hebben om de kledij te passen. Indien u de kledij niet hoeft te passen, kan u bestellen via het online bestelformulier. Tijdens het schooljaar is de uniformwinkel elke maandag geopend van 15 uur tot 17 uur.

De boekenlijsten voor het eerste jaar en de informatie over het proces van boeken bestellen u boeken kan bestellen, vindt u hier terug. De infobundel voor eerstejaars die u meekrijgt wanneer u langskomt op school, kan u hier ook digitaal raadplegen.

Share this post