Inschrijven

Stap 1: Elektronisch aanmelden

Net als voor alle Antwerpse scholen, verlopen de inschrijvingen voor Sint-Ludgardis Belpaire via het centraal aanmeldingssysteem ‘Meld je aan’. Dit is vastgelegd bij decreet en wordt plaatselijk georganiseerd door het lokaal overlegplatform Antwerpen, om kamperen aan de schoolpoorten te vermijden.

De inschrijvingen verlopen in drie fasen.

  1. Het elektronisch aanmelden van kinderen met broers of zussen op onze school.
  2. Het elektronisch aanmelden van kinderen zonder broers of zussen op onze school.
  3. Vrije inschrijvingen (enkel indien er nog vrije plaatsen zijn

Aanmelden doe je via https://meldjeaanbasis.antwerpen.be/. In de FAQ-sectie van deze website kan u ook meer info vinden over het centraal aanmeldingssysteem. Met al uw vragen, kunt u terecht bij de helpdesk van de Stad Antwerpen. Zij helpen u graag verder van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur op 0800 62 185 (gratis nummer) of helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be

Als u voor onze school wil kiezen, zet ze dan op nummer 1 bij het aanmelden: Vrije Katholieke Basisschool Sint-Ludgardis BELPAIRE, Haantjeslei 52, 2018 Antwerpen. Ons percentage bij het criterium afstand woon/werk – school: 50%.

Alvorens je in te schrijven dien je je eerst elektronisch aan te melden!

Stap 2: Inschrijven in onze school

Inschrijven in onze school kan pas nadat u een bericht heeft ontvangen van de Stad Antwerpen waarin staat dat u aan onze school toegewezen bent. Als u die brief of mail gekregen heeft, gelieve dan zo snel mogelijk een afspraak te maken om in te schrijven via 03 213 29 89.

Een inschrijving is pas geldig als u zich akkoord verklaart met het pedagogisch project en het reglement van de school. Daarom organiseren we jaarlijks een infomoment met rondleiding, zodat u een idee heeft of onze school bij u past. Een inschrijving geldt ineens tot het einde van de lagere school. Kinderen die van onze kleuterschool naar het eerste leerjaar gaan, moeten niet aanmelden of herinschrijven.

Stap 3: Wachtlijst

U schrijft in een andere school in. Mocht er onverwacht toch nog een plaats vrijkomen, dan bellen wij u in volgorde van de wachtlijst op. Geef dus zéker uw nummer duidelijk op bij de elektronische aanmelding.

Vanaf een bepaald moment start overigens de open inschrijvingsperiode (enkel als er nog plaatsen zouden zijn). U kan dan na een telefonische afspraak 03 213 29 89 inschrijven in onze school.