Schoolleven

Dagindeling

7u30

Start van de voorbewaking.

8u15

De schoolpoort gaat open.

8u30

Start van de lessen. Kinderen die te laat komen melden zich eerst aan op het secretariaat bij juf Femke.

10u10

Speeltijd voor kleuter- en lagere school.

Na de speeltijd van 10 uur drinken de kleuters en leerlingen in de klas. De kinderen brengen een eigen gevulde, goed sluitende drinkbus mee. Deze is gevuld met plat of bruiswater.

Als tienuurtje eten de kleuters en de leerlingen van de lagere school een stukje fruit dat wordt meegegeven in een doosje (GEEN APPELSIENEN)

12u05

Middagpauze!
Kinderen die op school blijven eten brengen hun eigen lunchpakket mee in een brooddoos, waar hun naam op staat.  Als dessertje mogen de kinderen fruit of rauwe groenten meebrengen, maar geen snoep of chocolade.

De jongste kleuters eten onder begeleiding in de klas. Daarna kunnen zij een middagdutje doen tot 13u15.

Kinderen die thuis gaan eten verlaten de school langs de Haantjeslei en worden terug op school verwacht vanaf 13u15 en ten laatste bij het belsignaal om 13u30. Graag stiptheid bij het brengen en halen!

Op woensdag is de school uit om 12u05. Er is geen nabewaking op school en kinderen kunnen niet blijven eten.

13u30

Start van de lessen.

15u20 - 15u30

Alle kinderen die door hun ouders of grootouders worden opgehaald wachten op de speelplaats. Kinderen mogen alleen naar huis als ze een schriftelijke toelating van hun ouders meebrengen.

15u35-17u30

Wie langer blijft op volledige schooldagen, kan terecht in onze nabewaking tot 17u30. 

Voor-en nabewaking

De voorbewaking start om 7.30u. De kinderen staan onder toezicht van juf Jessica of juf Femke tot 8u15. Van 7u30 tot 8u15 is deze betalend (0,50 euro). Om 8u00 gaan alle kinderen naar de speelplaats. Bij regenweer blijven de kinderen in de refter.

Om 8.15 u gaat de schoolpoort open.  De kleuters van de Gele en Blauwe klas mogen tot aan de klas gebracht worden. Juf Sarah en Juf Jessica staan hen vanaf 8u15 op te wachten in het tuintje voor de klas. 

Wie langer blijft op volledige schooldagen, kan terecht in onze eigen nabewaking van 15u30 tot 17u30. Voor die nabewaking is er een vast tarief van 3,00 euro (tweemaandelijkse afrekening op factuur). De kleuters worden begeleid tot in de groene klas waar ze worden opgevangen door juf Monique en een kleuterjuf. Op maandag, dinsdag en donderdag kunnen de leerlingen van de lagere school hun huiswerk maken onder begeleiding van juf Kitty en een juf van de lagere school. Deze kinderen verzamelen onder de luifel om daarna naar een klas te gaan. Op woensdag is er geen nabewaking voorzien. Er is echter wel toezicht op de speelplaats tot 12u20.

Kinderen die na 17u30 of 12u20 blijven, worden naar IBO Koraal Vzw – Zanzibar gebracht. Voor de begeleide rij daarheen betaalt u 1,50 euro extra aan de school. De rekeningen voor de voor- en nabewaking worden betaald via een factuur van VZW4KIDS. Enkel na betaling (binnen het boekjaar) wordt een fiscaal attest gegeven.

U kan van maandag t/m vrijdag gebruik maken van de opvang IBO Koraal VZW – Zanzibar, Van Trierstraat, 2018 Antwerpen. Het is wel noodzakelijk om eerst een plaatsje te reserveren voor uw kind(eren) op 03/232.97.72 (werkdagen tussen 14u00 en 16u30) of via hun website. Om 15u20 en op woensdag om 12u05 vertrekt er vanuit de school een begeleide rij naar deze kinderopvang.

Uitstappen

We organiseren het hele jaar door verschillende cultuur- en leeruitstappen als aanvulling op de lessen WO. De onkosten van deze uitstappen blijven binnen de maximumfactuur. Voor de kleuterschool is dit maximum 45,00 euro per schooljaar en voor de lagere school 90,00 euro per schooljaar (zwemmen, inkom en vervoer inbegrepen).

Een greep uit het aanbod:

  • Verkeersdag op school met afname van brevetjes “Meestappertjes” voor de 3de kleuterklassers en “Fietsvaardigheid” voor de leerlingen van de lagere school. De leerlingen van het 6de leerjaar kunnen hun brevet “Superfietser” behalen.
  • Herfstwandeling voor de kleuters in Hof Van Leysen
  • Kinderboerderij met verschillende thema’s
  • Theater en/of poppentheater – op school of op verplaatsing
  • Een bezoek aan de zoo van Antwerpen voor de 3de kleuterklas en het 4de leerjaar
  • Havenrondvaart voor 5de en 6de leerjaar
  • Museumbezoeken
  • Workshops

In de lagere school bieden we onze leerlingen ook tweejaarlijks een meerdaagse uitstap aan. De kosten voor deze uitstappen vallen niet onder de maximumfactuur.

Zo gaan het eerste en tweede leerjaar tweejaarlijks op bosklassen naar “Den Brink” in Herentals. Drie leuke en avontuurlijke dagen met talrijke fantastische momenten. De leerlingen maken een natuurwandeling door het bos, een bezoeken de toeristentoren in de buurt, spelen samen en leren samen. De laatste avond wordt traditioneel afgesloten met een kampvuur.

Het derde en vierde leerjaar gaan tweejaarlijks op zeeklassen naar Koksijde in “De Midwester”. Ook daar zijn tal van leerrijke uitstappen voorzien. Een bezoek aan het visserijmuseum, de Zuid-Abdijmolen, duinspelen in de Hoge Blekker, strandspelen en garnaalvissen in Oostduinkerke. Vijf dagen lang genieten de kinderen van de heerlijke zeelucht!

Het vijfde en zesde leerjaar gaan dan weer om de twee jaar op openluchtklassen in Woumen-Diksmuide. Zij leren daar over het oorlogsverleden. Ze bezoeken de IJzertoren, doen een voetrally door Diksmuide en leren elke dag enkele uren de pony’s verzorgen en berijden.

Wie is wie?

Directie

Elien De Paep

Beleidsondersteuning

Emmanuelle Traets

Secretariaat

Femke Goolaerts

Zorgleerkrachten

Emmanuelle Traets
Katelijne Monbaliu
Annelies Van Steen
Sophie De Bie
Els Lievens

Emmanuelle Traets: K0 - K1
Katelijne Monbaliu: K2 - K3
Annelies Van Steen: L1 - L2
Sophie De Bie: L3 - L4
Els Lievens: L5 - L6