Inschrijven

Inschrijven in het 1e jaar

Stap 1: Elektronisch aanmelden

Net als voor alle Antwerpse secundaire scholen, verlopen de inschrijvingen voor Sint-Ludgardis sinds 2019 via het centraal aanmeldingssysteem ‘Meld je aan’. Dit is vastgelegd bij decreet en wordt plaatselijk georganiseerd door het lokaal overlegplatform Antwerpen, om kamperen aan de schoolpoorten te vermijden. 

 De inschrijvingen verlopen in drie fasen. 

  1. Het elektronisch aanmelden (30/03/2020 – 24/04/2020) 
  2. Het verzilveren van het ticket (25/05/2020 – 12/06/2020)
  3. Vrije inschrijvingen (enkel indien er nog vrije plaatsen zijn, vanaf 12/06/2020)

Aanmelden doe je via https://meldjeaansecundair.antwerpen.be/. In de FAQ-sectie van deze website kan u ook meer info vinden over het centraal aanmeldingssysteem. Met al uw vragen, kunt u terecht bij de helpdesk van de Stad Antwerpen. Zij helpen u graag verder van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur op 0800 62 185 (gratis nummer) of helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be.

Als u voor onze school wil kiezen, zet ze dan op nummer 1 bij het aanmelden: Vrij katholiek onderwijs Sint-Ludgardis Antwerpen, Maarschalk Gérardstraat 18, 2000 Antwerpen. 

Stap 2: Inschrijven in onze school

Inschrijven in onze school kan pas nadat u een bericht heeft ontvangen van de Stad Antwerpen waarin staat dat u een toegangsticket voor onze school gekregen hebt. Als u die brief of mail gekregen heeft, wordt u uitgenodigd op de jaarlijkse lesjesavond (26/05/2020). Tijdens deze avond kan uw kind enkele proeflessen volgen. Inschrijven hiervoor is verplicht. Intussen kan u uw kind bovendien definitief inschrijven, zodat u zeker bent van een plaatsje in onze school. Lukt het u niet om naar de lesjesavond te komen? Dan nodigen wij u uit om uw kind te komen inschrijven tijdens de momenten van de oriënteringsproeven op 3 juni om13.00u of op 16 juni om 10.00u. 


Een inschrijving is pas geldig als u zich akkoord verklaart met het pedagogisch project en het reglement van de school. Daarom organiseren we jaarlijks een opendeurdag waarop onze vijfdejaars u en uw kind rondleiden en alles vertellen over de school. Bovendien kan u er ook enkele infosessies volgen, gegeven door onze directies. U kan er terecht met al uw vragen en bezorgdheden. Zo heeft u meteen een idee of onze school bij uw kind past.

Stap 3: Wachtlijst

U schrijft in een andere school in. Mocht er onverwacht toch nog een plaats vrijkomen, dan bellen wij u in volgorde van de wachtlijst op. Geef dus zéker uw nummer duidelijk op bij de elektronische aanmelding.

Vanaf een bepaald moment start overigens de open inschrijvingsperiode (enkel als er nog plaatsen zouden zijn). U kan dan na een telefonische afspraak 03 213 29 89 inschrijven in onze school.

Stap 4: Oriënteringsproef

We vragen alle leerlingen die zich hebben ingeschreven in onze school om een proefje Nederlands, wiskunde en Frans af te leggen. Uw zoon of dochter hoeft hiervoor niet te studeren. De vragen gaan over de leerstof van de basisschool. De resultaten van deze proeven geven ons een beeld van de beginsituatie van uw dochter of zoon en kunnen u en ons helpen bij het kiezen van de juiste opties en begeleiding voor uw kind. U wordt persoonlijk gecontacteerd indien we ons zorgen maken over de resultaten of de keuze van uw kind.

Alvorens je in te schrijven dien je je eerst elektronisch aan te melden!

Inschrijven S2-S6

Voor inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020 in vanaf het tweede jaar raden we u aan om eerst telefonisch contact op te nemen via 03 213 29 89. Zo kunnen wij bekijken of er vrije plaatsen zijn in de door u gekozen richting. We vragen om dit formulier ingevuld mee te brengen.

Inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021 kunnen vanaf 20 april 2020, eveneens na een telefonische afspraak.