Inschrijven

Inschrijven in het 1e jaar (schooljaar 2020-2021)

Stap 1: Elektronisch aanmelden

Net als voor alle Antwerpse secundaire scholen, verlopen de inschrijvingen voor Sint-Ludgardis sinds 2019 via het centraal aanmeldingssysteem ‘Meld je aan’. Dit is vastgelegd bij decreet en wordt plaatselijk georganiseerd door het lokaal overlegplatform Antwerpen, om kamperen aan de schoolpoorten te vermijden. Het aanmeldingssysteem werkt via een standaardalgoritme op basis van voorkeur en toeval. Dit systeem garandeert voor het maximum aantal mensen hun hoogst mogelijke keuze.

De inschrijvingen verlopen in enkele fasen. 

  1. Elektronisch aanmelden voor broers en zussen van leerlingen en kinderen van personeel (10/02/2020 – 21/02/2020)
  2. Elektronisch aanmelden voor alle anderen (16/03/2020 – 03/04/2020) 
  3. Communicatie resultaten van de ordening door Meld je aan (06/05/2020)
  4. Inschrijvingsperiode leerlingen met toegangsticket (09/05/2020 – 03/06/2020)
  5. Vrije inschrijvingen (enkel indien er nog vrije plaatsen zijn, vanaf 18/05/2020 – zie hieronder ‘stap 3: Wachtlijst’)

Aanmelden doe je via https://meldjeaansecundair.antwerpen.be/. In de FAQ-sectie van deze website kan u ook meer info vinden over het centraal aanmeldingssysteem. Met al uw vragen, kunt u terecht bij de helpdesk van de Stad Antwerpen. Zij helpen u graag verder van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur op 0800 62 185 (gratis nummer) of helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be.

Als u voor onze school wil kiezen, zet ze dan op nummer 1 bij het aanmelden: Vrij katholiek onderwijs Sint-Ludgardis Antwerpen, Maarschalk Gérardstraat 18, 2000 Antwerpen.

 

Stap 2: Inschrijven in onze school

Inschrijven in onze school kan pas nadat u een bericht heeft ontvangen van de Stad Antwerpen waarin staat dat u een toegangsticket voor onze school gekregen hebt. Omwille van de coronamaatregelen verlopen de inschrijvingen dit jaar vanop afstand aangezien inschrijven op school zelf niet toegestaan is.

Als u een toegangsticket bemachtigd hebt, wordt u via mail een digitaal inschrijvingsformulier bezorgd. Inschrijven vanop afstand kan vanaf 9 mei om 09.00u t.e.m. 3 juni om 17.00u via de link in de mail.

Normaal gezien nodigen we onze toekomstige leerlingen ook uit op de  jaarlijkse lesjesavond waarop leerlingen kennis kunnen maken met de vakken van het eerste jaar. Die avond wordt dit jaar vervangen door een online variant met live callcenter. Op 12/05/2020 tussen 19.00u en 21.00u is de school daarom telefonisch bereikbaar voor vragen. U ontvangt hierover meer informatie als u een toegangsticket gekregen hebt, maar kan hier alvast het studieaanbod voor het eerste jaar bekijken.

Een inschrijving is pas geldig als u zich akkoord verklaart met het pedagogisch project en het reglement van de school. Bekijk daarom gerust nog eens onze virtuele opendeurdag!  Zo heeft u meteen een idee of onze school bij uw kind past.

 

Stap 3: Wachtlijst

U schrijft voorlopig in een andere school in. Via deze link kan u in tussentijd registeren voor onze wachtlijst. Zodra er een plaats vrijkomt, bellen wij u onmiddellijk op, in volgorde van de wachtlijst. Geef dus zéker uw nummer duidelijk op bij de elektronische aanmelding.

Vanaf een bepaald moment start overigens de open inschrijvingsperiode (enkel als er nog plaatsen zouden zijn). U kan dan na een telefonische afspraak 03 213 29 89 inschrijven in onze school.

 

Stap 4: Oriënteringsproef

In normale omstandigheden vragen we alle leerlingen die zich hebben ingeschreven in onze school om een proefje Nederlands, wiskunde en Frans af te leggen om de beginsituatie in te schatten en de juiste begeleiding voor elke leerling tijdig op te starten. Omwille van de coronamaatregelen vallen de oriënteringsproeven voor schooljaar 2020-2021 echter weg.

 

Inschrijven S2-S6 (schooljaar 2020-2021)

Via dit online formulier kan u te kennen geven dat u uw kind wil inschrijven in ons 2e, 3e, 4e, 5e of 6e jaar. U vult dan uw gegevens in, zodat we u kunnen contacteren om een afspraak te maken in verband met de inschrijving. Opgelet: het formulier is tijdens de zomersluiting van onze school niet beschikbaar. Eind augustus, wanneer de school weer open is, zal het weer mogelijk zijn om in te schrijven via het formulier.

Hier vindt u alvast de infobundel voor nieuwe leerlingen in S2-S6.

De informatie over de bijwerkpakketten bij overstap naar een nieuwe richting vindt u hier.